Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Toplumsal Tabulara Bakış Değişiyor Mu ?

Toplumların geleneksel yapısı, yüzyıllar boyunca ideolojik yapı ve zihniyette  geniş bir yer edinmiştir. Jenerasyonlar arası kültürel farklar, eğitim seviyelerindeki artış ve çeşitli toplumsal dönüşümlerle birlikte toplumsal geleneklerin sosyal etkisinde değişiklik meydana gelebilir.

Aralık ayı ikinci araştırmamızda katılımcılarımıza, toplumsal tabu olarak nitelendirilen belirli konuları içeren ifadeler yönelttik ve bunlar hakkındaki düşüncelerini sorduk. Bu doğrultuda görüşme yapılan kişilere boşanmadan dini nikahın gerekliliğine, çiftlerin evlenmeden aynı evi paylaşmasından kürtaj hakkına kadar uzanan ifadeler yönelterek sizler için kapsamlı bir araştırma yaptık.

Toplumsal Tabulara Bakış Değişiyor Mu-Data2.jpg
Sonuçları incelediğimizde, katılımcıların en yüksek oranda (%65) onayladığı ifadenin “Boşanmak da evlenmek kadar normaldir” olduğu görülürken ikinci sırada en yüksek (%41) katılımın gerçekleştiği ifadenin “Kürtaj yasal bir haktır” ifadesi olduğu sonucuna ulaşıldı. Her ne kadar “Kürtaj yasal bir haktır” ifadesi, katılımcıların ikinci sırada onayladığı ifade olsa da %52 oranındaki çoğunluğun bu ifade hakkında olumsuz beyanda bulunduğu görüldü. Evlenirken resmi nikah yeterlidir, imam nikahına gerek yoktur” ifadesine ise katılımcıların %67’si katılmadığını ifade etti. Görüşme yapılan kişilerin %71’i ise “Çiftler evli olmasa dahi aynı evde yaşayabilir” ifadesine katılmadığını belirtti. 

 

Ayrıcalıklı Abonelik

Türkiye Raporu’na Abone olarak her ay Türkiye çapında 1500 kişi ile yapılan anket çalışmalarının sonuçlarına ulaşabilirsiniz. Tüm sonuçlar parti, yaş, çalışma ve eğitim kırılımlarıyla beraber raporda yer alır. Aşağıdaki farklı paketleri inceleyerek seçtiğinizi satın alın.

İlgili Gönderiler

ABONELİK PAKETLERİMİZİ İNCELEDİNİZ Mİ?

Size uygun paketi seçin, detaylı anket raporları düzenli olarak e-postanıza gelsin.

İNCELE

Önerilenler

Türkiye Raporu mobil uygulamasına abone ol, her ay Türkiye çapında 2000 kişiyle yapılan anket çalışmalarının detaylı sonuçları ayda iki kez cebine gelsin.

Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınıza aşağıdan giriş yapın

Yeni hesap oluştur!

Kayıt için aşağıdaki formu doldurun

Şifrenizi kurtarın

Şifrenizi sıfırlamak için aşağıda kullanıcı adınızı ya da email adresinizi girin.